Mainstream att äta insekter?

jungle_bar
Jungel Bar, en protein bar. Startup från Reykjavik.

cricket_pasta
Ett italiensk startup i Thailand, lanserar en pastasort gjord på insektsmjöl, Bugsolutley.

exx
FN har nämt att insekter är en del av lösningen för både klimatkrisen och världssvälten.

map

Mer än 1/3 av världens befolkning äter redan insekter. Varför gör inte vi i västvärlden det? Bara tanken att äta insekter är för många motbjudande. Men insekter är en utmärkt källa till protein, nyttiga fetter, mineraler och vitaminer.

Hur ser det ut i Europa?
För ett år sedan satte danska myndigheter stopp för den danska dagligvarukedjan Irma att sälja insekter i frysdisken. I Belgien kan du idag köpa frysta nuggets och schnitzlar gjorda på insekter.

I slutet av maj arrangeras konferensen, den första någonsin, Eating insects i Detroit, USA.

Jag personligen kan absolut tänka mig att äta produkter gjord på insektsmjöl.
Vad tänker du, kommer vi börja använda insekter mer vid livsmedelstillverkning i framtiden?

Hakuna Matata!

category:

Concept,Food,Sustainability

2 Responses

    • Tack för din kommentar Anders! Det ska bli spännande att följa er på FB. Jag hoppas livsmedelsverket godkänner insekter som livsmedel inom en snar framtid 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *