Interpack – “Save Food”

I början av veckan fick jag möjlighet att besöka den stora förpackningsmässan i Düsseldorf. På plats fanns 2,700 utställare och mässan besöktes av 175,000 personer. Jag har aldrig tidigare varit på en sådan stor tillställning med 100% förpackningsfokus!

I en av de 19 hallarna låg fokus på “Save Food“. Som jag tidigare skrivit kastas 7 miljoner ton mat och dryck varje år. Detta är ett stort problem både ekonomiskt och för miljön.

Den europeiska organisationen EPDA – European Packaging Design Association är en av nyckelorganisationerna i projektet “Save Food”, som är ett samarbete mellan branschorganisationer i Europa. Här nedan kommer ett par förslag om hur vi tillsammans kan spara mat genom kreativitet. Besök gärna deras webbsida för mer inspiration hur vi kan lösa detta resursslöseri.

interpack “Don’t open more than you need”

interpack1

category:

Added value,Concept,Food,Innovation,Sustainability

4 Responses

    • Hej Ella! Ett mycket intressant ämne att skriva om! Då det verkligen är intressant och bra att det uppmärksammas runt om i Europa. Hoppas ni blev nöjda med ert arbete 🙂

    • Hej Ella! Ett mycket intressant ämne att skriva om! Då det verkligen är intressant och bra att det uppmärksammas runt om i Europa. Hoppas ni blev nöjda med ert arbete 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *