Orädd choklad

Fearless Chocolate – Detta ekologiska chokladkoncept är mer än bara en snygg förpackning. Då kakaobönorna är orostade och aldrig överstiger en temperatur på ca 48 grader under tillverkningen, gör att antioxidanter, mineraler och andra näringsämnen bevaras i chokladen.

De har också ett nära samarbete med en familjeodling i Bahia, Brasilien. Detta är för att säkerställa att själva tillverkningen av kakaobönorna går till på rätt sätt.

Bitmärket på chokladkakan symboliserar att 1 % av vinsten går till beslutsfattande organisationer, där du som konsument kan vara med och påverka vart pengarna ska gå.

Jag personligen gillar hela konceptet från förpackning till produkt. Bitmärket på chokladkakan är en briljant idé, då jag tror att det väcker en nyfikenhet hos många konsumenter.

Tack för tipset Erica!

Källa: The Dieline

category:

Concept,Food,Graphic design,Sustainability

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *