Jungel Bar, en protein bar. Startup från Reykjavik.
Ett italiensk startup i Thailand, lanserar en pastasort gjord på insektsmjöl, Bugsolutley.
FN har nämt att insekter är en del av lösningen för både klimatkrisen och världssvälten.
Mer än 1/3 av världens befolkning äter redan insekter. Varför gör inte vi i västvärlden det? Bara tanken att äta insekter är för många motbjudande. Men insekter är en utmärkt källa till protein, nyttiga fetter, mineraler och vitaminer.
Hur ser det ut i Europa?
För ett år sedan satte danska myndigheter stopp för den danska dagligvarukedjan Irma att sälja insekter i frysdisken. I Belgien kan du idag köpa frysta nuggets och schnitzlar gjorda på insekter.
I slutet av maj arrangeras konferensen, den första någonsin, Eating insects i Detroit, USA.
Jag personligen kan absolut tänka mig att äta produkter gjord på insektsmjöl.
Vad tänker du, kommer vi börja använda insekter mer vid livsmedelstillverkning i framtiden?
Hakuna Matata!
2 Responses
Kul att du uppmärksammar insektsätande. Kolla gärna in http://www.bugburger.se
Tack för din kommentar Anders! Det ska bli spännande att följa er på FB. Jag hoppas livsmedelsverket godkänner insekter som livsmedel inom en snar framtid 🙂